سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی
دفتر تالیف کتاب های ابتدایی و متوسطه نظری
صلوات بر محمد . آل محمد ص

مديركل دفتر تأليف كتاب‌هاي درسي آموزش‌وپرورش: «شهيد فهميده» همچنان در كتاب‌هاي درسي
تاريخ: سه‌شنبه 6 مهر 1395  ساعت: 12:54

مديركل دفتر تأليف كتاب‌هاي درسي آموزش‌وپرورش:
«شهيد فهميده» همچنان در كتاب‌هاي درسي

مديركل دفتر تأليف كتاب‌هاي درسي آموزش‌وپرورش گفت:‌ شهيد فهميده همچنان در كتاب‌هاي درسي وجود دارد و در فارسي سوم دبستان به زندگي اين شهيد اشاره شده است.

محمود اماني طهراني در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم با اشاره به اينكه درس شهيد فهميده همچنان در كتاب درسي دانش‌آموزان وجود دارد، اظهار كرد: در درس فداكاران كتاب فارسي پايه سوم دبستان شهيد فهميده و جمله تاريخي امام خميني (ره) راجع به وي موجود است.

وي افزود: عنوان درس پانزدهم كتاب هديه‌هاي آسمان پايه ششم در سال تحصيلي جديد تغيير كرده است و عنوان  «رهبران كوچك» حذف و به جاي آن «سرزمين‌هاي هميشه سبز» لحاظ شده است ولي در حقيقت همان هدف قبل با متن جديد آمده است.

مديركل دفتر تأليف كتاب‌هاي درسي وزارت آموزش و پرورش گفت:‌ نام شهيد فهميده همچنان در درس «سرزمين‌هاي هميشه سبز» وجود دارد و در يك فعاليت از دانش‌آموزان خواسته شده است تا شهيد فهميده را با شهيد عاشورا حضرت قاسم (ع) مقايسه كنند.

اماني طهراني مطرح كرد:‌ تنها اتفاق اين است كه جمله‌ مربوط كلام امام ره راجع به «شهيد فهميده» كه در كتاب فارسي پايه سوم دبستان آمده است به اعتبار اينكه اين جمله تكراري است و دانش‌آموز همانند آن را در پايه سوم خوانده است، دوباره مورد استفاده قرار نگرفت.

وي گفت:‌ درس «سرزمين‌هاي هميشه سبز» نسبت به سال قبل قويتر شده و تعداد صفحات آن از 6 به 8 صفحه افزايش يافته است و مفاهيم و ارزش‌هاي انقلابي از واقعه 17 شهريور سال 57 آغاز و دفاع مقدس را نيز به شكل برجسته بيان كرده همچنين موضوع پادگان دوكوهه و نقش اين پادگان در تقسيم نيروهاي ايران در دوران دفاع مقدس در جنوب كشور ذكر شده است.

مديركل دفتر تأليف كتاب‌هاي درسي وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اينكه تعداد فعاليت‌هاي درس جديد از 5 به 8 فعاليت افزايش يافته است، ادامه داد: از نگاه ما تغييري كه در كتاب پايه ششم انجام شده كاملاً در راستاي حمايت و تقويت ارزش‌هاي دفاع مقدس است و به موضوع تكريم شهدا، ديدار با خانواده شهدا و نقش رهبري در اين رابطه اشاره شده است كه در درس قبلي نبود.

اماني طهراني افزود: فضاي ايجاد شده در رابطه با حذف درس شهيد فهميده به نوعي ناشي از بررسي غير دقيق موضوع است و اگر فردي در اين رابطه دغدغه دارد نبايد با ناآگاهي باعث شود خانواده‌هاي شهدا و دلبستگان انقلاب اسلامي دلسرد شوند و احساس كنند كه ارزش‌هاي دفاع مقدس در حال كمرنگ شدن است.

وي با اشاره به طراحي درس 13 ساله‌‌ها در پايه هفتم گفت:‌ اين درس با هدف هويت سازي دانش‌آموزان و تشكلهاي دانش آموزي و برجسته كردن شهداي نوجوان در كتاب پايه هفتم طراحي خواهد.